כתיבת מאמר זה היא על פי הבנת הכותב בלבד ואין לראות באמור המלצה לפעולה. כל פעולה היא על דעת המבצע בלבד. ט.ל.ח.
בהמשך למאמרי הקודם החלטתי להוציא עדכון עקב חדשות מהותיות שפרסמה חברת נאוויטס בימים האחרונים.
שננדואה
החברה אישרה את הנחת העבודה של תחילת הפקה ברבעון השני של 2025 (בתוך 3-6 חודשים) ואף אישרה השקעה נוספת להאצת המימוש של מאגר שננדואה, שכוללת הגדלת קיבולת מתקן ההפקה (FPS) מ-100 אלף חביות ליום ל-120 אלף חביות ביום ובהמשך ל-140 אלף, כמוצג להלן:
בנוסף, פרסמה החברה דוח עתודות מעודכן לשננדואה וממנו ניתן להבין שהתזרים המהוון (NPV10) של שננדואה גדל ב 400,000 מיליון דולר (מ-3.5 מיליארד דולר ל 3.9 מיליארד דולר) וזאת על אף שהחברה הורידה את הנחות העבודה למחירי הנפט (למשל מ-77 דולר לחבית ב-2025, הורידו ל 72 דולר).
כלומר עליית השווי היתה גבוהה הרבה יותר, אך כתוצאה מהורדת מחירי הנפט, חלק מהעלייה קוזז ובשורה התחתונה, השווי גדל ב 400 מיליון דולר.
חישוב קצר על משמעות הגידול לתוספת השווי למנייה, מראה כי למניה התווסף ערך של 14.5 ש"ח וזוהי תוספת מהותית ומשמעותית, מכיוון שמדובר בכ 20% משווי המנייה (לפני פרסום החדשות), כפי שניתן לראות בטבלה הבאה:
פרוייקט מוניומנט הוא פרוייקט קטן שמסופח לשננדואה (5700 חביות ליום) ופיתוחו (FID) אושר במרץ 2024.
החברה עדכנה כי נחתמו הסכמים עם ספקים עיקריים והשותפות מתקדמת בגיבוש המימון לפרויקט זה.
שננדואה דרום (יוקטן) – פרוייקט קטן נוסף שיסופח לשננדואה והחלטת השקעה (FID) לגביו צפוייה להתקבל בחודשים הקרובים.
סי ליון (SEA LION)
פרויקט זה הוא הדבר הגדול הבא של החברה.
הוא ממוקם באיי פוקלנד ופוטנציאל השווי המהוון של חלקה של נאוויטס מכל התגלית הוא כ-6.3 מיליארד דולר (2C, NPV10).
כלומר הפוטנציאל של החלק של נאוויטס מסי ליון הוא הרבה יותר מחלקה בפרויקט שננדואה. ראוי לציין שסי ליון היא תגלית הנפט המוכחת הרביעית בגודלה בעולם המצויה לפני החלטת השקעה (FID).
לפוקלנד יש מדיניות פנים עצמאית בהובלת הממשלה המקומית מזה כ- 15 שנים והיא זאת שתחליט בנושאי נפט/גז.
במקביל, פוקלנד היא בת חסות של בריטניה אשר מייעצת בענייני פנים ואחראית על מדיניות החוץ וההגנה שלה. גם לארגנטינה יש השפעה, עקב הקרבה וההיסטוריה.
כיום התל"ג (GDP) של פוקלנד הוא כ 200 מיליון דולר (בעיקר מחקלאות ודיג) ופרוייקט כמו סי ליון אמור להגדיל את כלכלתה פי כמה וכמה.
מדיניות המס הנוכחית בפוקלנד בתחום האנרגיה היא 9% תמלוגים וכן 26% מס על רווחים.
נזכיר שבדומה למחיר המצחיק ששילמה החברה על חלקה בשננדואה, גם במקרה זה, היא ניצלה הזדמנות ורכשה ב-2022 את חלקה בסי ליון (65%) מחברת הארבור הבריטית ללא תמורה, וכל זאת רק תמורת התחייבות לקדם החלטת FID תוך 5 שנים וכמו כן לדאוג להלוואה למימון הפיתוח לחלקה של Rockhopper שמחזיקה 35% אחרי אישור ה- FID (שיוחזרו ע"י הלווה מתוך חלקה בהפקה).
נזכיר גם שנאוויטס קיבלה במסגרת העסקה 6 מיליון דולר במזומן.
השלב הראשון של הפרויקט (שיכלול 3 תתי שלבים) יכלול כ 42% מהפוטנציאל בשווי מהוון של 2.65 מיליארד דולר (כל המספרים מתייחסים רק לחלקה של נאוויטס בפרוייקט שהוא 65%).
כל הקידוחים, המחקר ואימות התגלית כבר בוצעו (השקעות של 1.3 מיליארד דולר) והתקבל אישור עקרוני מממשלת פוקלנד לתכנית הפיתוח.
החברה מצפה לאשר את ההשקעה הזאת באמצע 2025 (במקביל לתחילת ההפקה בפרויקט שננדואה), אך לא לפני שיתקבלו אישורים סופיים מכל המעורבים ומדיניות המס לעתיד תהיה ברורה. נאוויטס לא רוצה שיפתיעו אותה לאחר תחילת הפיתוח כמו שעשו בארץ עם ששינסקי.
תחילת ההפקה מסי ליון מתוכננת לסוף 2027, כלומר זהו פרויקט מואץ של שנתיים וחצי מתחילת הפיתוח שיתאפשר ע"י חכירת מתקן הפקה (FPS) קיים בניגוד לבנייתו של מתקן כזה, כפי שנעשה בשננדואה (מתקן שמושט בימים אלה מקוריאה לשננדואה).
החברה גם עידכנה שהיא שוקלת להכניס שותף כדי לפזר את הסיכון וכדי להקטין את עלויות מימון הפרויקט לחברה.
בשלב הראשון פרויקט סי ליון (שכאמור כולל 3 תתי שלבים) יפיק כ-50 אלף חביות ליום מסוף שנת 2027, ובהמשך, התוכנית היא להגיע ל- 120 אלף חביות ביום במהלך שנת 2030 ו 200,000 חביות ביום כשיבשיל הפרויקט, החל משנת 2031.
ואם כל זה לא מספיק לכם… ,שימו לב לעובדה המדהימה הבאה: לנאוויטס יש נכס מס שניתן לקיזוז כנגד רווחים של כ 700 מיליון דולר על סי ליון.
כלומר, על 700 מיליוני הדולרים הראשונים שנאוויטס תרוויח מסי ליון, היא לא תשלם מס בכלל.
המודל הכלכלי
בהמשך לעליית השווי של שננדואה, עדכנתי את המודל הכלכלי שהוצג במאמר הקודם כדלהלן:
שימו לב שעל פי המודל, התזרים הפנוי אמור להחזיר כ 43% מהשווי הנוכחי של החברה בבורסה, תוך שנתיים (וזאת עוד לאחר העליות של הימים האחרונים…), וכ 89% מהשווי הנוכחי תוך 4 שנים...
זה בהחלט נראה מרשים מאד וככל ששננדואה מתקדם, הסבירות לכך שזה יקרה, עולה.
שימו לב שבמודל הנ"ל לא החשבתי כלל את סי ליון וכל רווח ממנו יהיה אפסייד טהור.
עדכנתי גם את המודל הכלכלי השני שכללתי במאמר הקודם, לחישוב השווי הכלכלי למנייה כדלהלן:
התוצאה משקפת שווי כלכלי של כ 14,000 אגורות (140 שקלים) למנייה רק על בסיס נכסי 2P, או שווי כלכלי של מעל 24,000 (240 שקלים) למנייה, אם כוללים גם 2C (כלומר בעיקר את השלב הראשון של סי ליון ורק את השלב הראשון של סי ליון…).
שימו לב, שכללתי במודל את מימושן של כ 1.8 מיליון אופציות 5 של המנייה (אשר צמודות לדולר), שסביר מאד שימומשו עד סוף מרץ 2025 ויכניסו לחברה כ 23 מיליון דולר נוספים.
אמנם זוהי תוספת קטנה ולא מהותית, אבל חשוב לי להביא מידע מדויק ככל שניתן.
כאנקדוטה, אזכיר שאופציות אלה הונפקו לפני פחות משנה (במרץ 2024) ועם תחילת המסחר בהן, הן נסחרו במחיר של 6 שקלים (600 אגורות) והיום (דצמבר 2024) כבר נסקו לשער של מעל 3,000 (עלייה של כ 500% לעומת תחילת המסחר בהן).זאת בהחלט השקעה מוצלחת מאד נכון להיום, למי שהשכיל וקנה אז.
לסיכום
נראה שלחברה יש אסטרטגיה ברורה שלא לוקחים סיכון באקספלורציה, אלא קונים בהזדמנות תגליות מוכחות רגע לפני הפיתוח.
את שננדואה, למשל, נאוויטס קנתה בזמנו בגרושים, כלומר בכ 1.8 מיליון דולר בלבד. זאת לא טעות: 1.8 מיליון דולר (לא מיליארד…) ונאוויטס רק השקיעה בפיתוח וכך הפחיתה מאד את הסיכון והגדילה את הרווח.
וכאמור, גם את חלקה בסי ליון השיגה החברה בהרבה יצירתיות וכמעט ללא כל תמורה.
לנאוויטס יש הנהלה חזקה ופוטנציאל רב ולהערכתי, אנחנו נראה את החברה בחודשים הקרובים מתברגת במדד ת"א 35 במקום מכובד.
למעשה, כבר היום יש לא מעט משקיעים מוסדיים וקרנות גידור שמחזיקים פוזיציות בחברה.
והכי חשוב מבחינתי למנייה לטווח ארוך: החברה ציינה שהמדיניות שלה היא לחלק דיבידנדים למשקיעים והיא תתחיל לעשות זאת לאחר תחילת ההפקה בשננדואה... כלומר, אם הכל ילך לפי התכנון, הרבעון השלישי של 2025 יהיה הרבעון הראשון של ההפקה ואני מעריך שעם פרסום הדוחות (בסוף נובמבר 2025) נשמע על מדיניות הדיבידנדים של החברה.
ניתן לצפות בהקלטה של שיחת המשקיעים האחרונה שהתקיימה השבוע, על ידי לחיצה על הקישור הנ"ל.
אני ממליץ מאד לראות את הסרטון הקצר (כדקה וחצי) על בניית מתקן ההפקה של שננדואה (זמן 13:45 מתחילת ההקלטה).
זה מרשים מאד לראות ולהבין איך בונים את כל המתקן מעל המים ואז מעלים אותו על אוניה מיוחדת, על ידי כך שמשקיעים את האוניה במים ומשיטים את המתקן מעל הסיפון.
בהצלחה למחזיקים.
בן ויינברגר הוא איש הייטק, יועץ, יזם ומשקיע. היה בעברו בכיר בחברת אמדוקס ומנכ"ל של מספר חברות (פרטיות וציבורית) וכיום יועץ ומשקיע בהייטק, במקביל להשקעות בשוק ההון ונדל"ן בארץ ובחו"ל.
גילוי נאות: בן ויינברגר מחזיק במניות ואופציות נאוויטס.
אין במאמר זה כל המלצה ו/או ייעוץ, אלא רק שיתוף דעתי האישית וכל משקיע יפעל לפי דעתו ורצונו.
לחצו כאן להצטרפות לקבוצת הוואטסאפ של נאוויטס.
לחצו כאן להצטרפות לרשימת התפוצה שלנו. כך תוכלו לקבל עדכונים מהירים על התפתחויות בשוק.
לחצו כאן להצטרפות לערוץ היוטיוב שלנו ותקבלו סירטונים שלנו על נושאים חמים בשוק ההון.
לחצו כאן להגעה לעמוד הספוטיפיי שלנו.
Comments